böcek ilaçlama

VİRÜS ve HASTALIKLARA KARŞI İLAÇLAMA

Kış mevsiminde güneş ışınlarından daha az yararlanmanın yanı sıra, yoğun strese maruz kalmak da bağışıklığımızın düşmesine neden olarak bizi enfeksiyona açık hale getiriyor.

İlaçlama yaptırmak bu hastalıkların önlenmesinde çözüm olarak kullanılabilir.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlama

Her üremelerinde yüzlerce yumurta bırakan ve hızla üreme sağlayan böcekler ile mücadele etmek gerçekten de güçtür. Bu nedenle profesyonel böcek ilaçlama şirketlerinden destek almak gereklidir. Bu konuda günün her saati ilaçlama hizmeti veren böcek ilaçlama şirketleri bulunmaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konu böcek ilaçlama hizmeti alacağınız ilaçlama şirketinin Sağlık Bakanlığı çalışma ruhsatına sahip, ilaçlama konusunda yıllardır hizmet veren tecrübeli ve profesyonel ilaçlama şirketi olmasına dikkat edilmelidir.

Detaylı Bilgi...

Dezenfeksiyon hizmeti ve yöntemleri

Dezenfeksiyon hastalık yapıcı (patojen) organizmaların yok edilmesi veya etkisiz (inactive) hale getirilmesi işlemidir. Dezenfeksiyon bu yönüyle bakteri, algler, sporlar ve virüsler gibi tüm organizmaların yok edildiği sterilizasyon işleminden ayrılır. Gerçekte Dezenfeksiyon işlemi ile etkisiz hale getirilemeyen hastalık yapıcı organizmalarda bulunmaktadır.

Detaylı Bilgi...

Fumigasyon hizmeti

Fumigasyon, (Fumigation) bir tür zararlılardan korunma metodudur. Zararlı olduğu düşünülen haşere, böcek ve bakteriler, kapalı bir ortamda gaz halde kimyasal maddeler fumigant verilerek boğulur.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlama danışmanlık hizmeti

Biz imza böcek ilaçlama olarak bu sektöre olan güvenin tekrar kazanılmasını hedeflemekteyiz. Sağlık bakanlığından onaylı, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan ilaçlar ile haşere sorunlarınıza çözüm getirmekteyiz. Sizlerin görüşleri bizim için çok değerlidir, memnuniyetinizi veya hassasiyetinizi bizimle paylaşırsanız ilaçlama deneyimimize, sizlere daha iyi hizmet verebilmemize bir yorum ekleyerek yardımcı olabilirsiniz.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlamada kampanya

TSE ve Sağlık Bakanlığı Onaylı, Profesyonel Böcek İlaçlama Hizmeti;

İmza böcek ilaçlama' dan uygulama esnasında ve sonrasında koku bırakmayan Sağlık Bakanlığı onaylı kaliteli ilaçlarla düdAvrupa Standartlarında hizmet veriyoruz.

Detaylı Bilgi...

Dezenfeksiyon hizmeti ve yöntemleri

Dezenfeksiyon hastalık yapıcı (patojen) organizmaların yok edilmesi veya etkisiz (inactive) hale getirilmesi işlemidir. Dezenfeksiyon bu yönüyle bakteri, algler, sporlar ve virüsler gibi tüm organizmaların yok edildiği sterilizasyon işleminden ayrılır. Gerçekte Dezenfeksiyon işlemi ile etkisiz hale getirilemeyen hastalık yapıcı organizmalarda bulunmaktadır.

Dezenfeksiyon tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Örneğin suyun bakır ve gümüş kaplarda saklanması, suyun kaynatılması gibi uygulamalar bilinçsizce de olsa tarihin eski devirlerinden başlayarak yapılan Dezenfeksiyon işlemleridir. 1800’lü yıllarda tifo, dizanteri gibi salgın salgın hastalıkların önlenmesinde yavaş kum filtresi gibi arıtma uygulamalarının yararı olduğu belirlenmiştir. Gerçek anlamda Dezenfeksiyon ilk defa 1904 yılında bir tifo salgınında sodyum hipoklorit ile klorlama yapılarak önlenmesiyle başlanmış ve Dezenfeksiyon uygulamaları hızla yaygınlaşmıştır.

Dezenfeksiyon Çeşitleri

Oksidasyon amacıyla kullanılan başlıca dezenfektanlar; Kimyasal dezenfektanlar, Fiziksel dezenfektanlar, Mekanik dezenfektanlar ve Radyasyon ile dezenfeksiyondur. Bu uygulamalar aşağıda açıklanmıştır.
Kimyasal dezenfektanlar yaygın şekilde kullanılmaktadır. Dezenfektan etkisi olan çok sayıda kimyasal madde olmakla birlikte, bunlar arasında etkisi, uygulanabilirliği ve uygulama kolaylığı gibi çeşitli koşulları sağlayan madde sayısı sınırlıdır.Başlıca kimyasal dezenfektanlar:

-Aldehitler ( Gluteraldehit ve ortho-phthalaldehyde - OPA )
-Klor ve klor bileşikleri
-Brom
-İyot
-Ozon
-Fenoller
-Alkoller
-Ağır metal ve bileşikleri
-Kuaterner amonyum tuzları
-Hidrojen peroksit
-Potasyum permanganat
-Asit ve bazlardır.

Fiziksel olarak dezenfeksiyon ısı, ışık ve akustik (ses dalgaları-Ultrasound) dezenfeksiyonu ile sağlanmaktadır. Isı ile dezenfeksiyonun maliyeti yüksek olduğundan gıda endüstrisi gibi kısıtlı bir uygulama alanı vardır. Işık , güneş ışığı ve özellikle ultraviole ışık olarak dezenfeksiyon etkisine sahiptir. Ancak su ve su içindeki asılı maddeleri ve çözünmüş maddelerin ışığı absorbe etme özellikleri nedeniyle uygulama güçlükleri bulunmaktadır. Ultraviole ile dezenfeksiyon küçük tesislerde yaygınlık kazanmaktadır. Akustik dezenfeksiyon ultrasonik dalgalar üretimi ile yapılır. Bu uygulama küçük ölçekli temizlik işlerinde yaygındır.

Mekanik dezenfeksiyon su ve atıksu arıtımında yer verilen çeşitli arıtma yöntemleri içerisinde gerçekleşir. Filtrasyon, kimyasal çöktürme, basit çöktürme gibi işlem ve proses değişik verimlerde mikroorganizma giderimi sağlamaktadır.

Radyasyon ile dezenfeksiyon elektromanyetik veya diğer tür ışınlama ile yapılabilmektedir.