2-4 mm büyüklüğünde siyahtan kahverengiye, kırmızıdan siyaha kadar renklerde bir çok karınca türü vardır. Kanatlı karınca türü ise 5-8 mm uzunluğunda kahverengi olup iki adet uzun kanadı vardır. Yuvalarını su ve yiyecek kaynaklarına yakın yaparlar ve rotaları da bu eksendedir. Ev içinde görülenler genelde işçi karıncaların yiyecek aramalarından kaynaklanır. Süpürgelikler ile çatlaklarda, deliklerde, saksı içlerinde yuvalanırlar. Koloniler halinde yaşarlar. "Salmonellosis ve staphilacoc enfeksiyonlarına sebep olurlar."
Kontrol Önlemleri
Yürüyüş rotalarını izleyip yuvaları bulunmalı ve burada tedbir alınmalıdır. Piyasadaki hazır pestisitler ve yemler kullanılabilir fakat popülasyon tam olarak hedef alınmadığı için başarı şansı azdır. Ferdi mücadele hem zaman hemde ekonomik kayba neden olur. Profesyonel uygulayıcıya başvurulmalıdır.
Bu tür böceklerle mücadelede öncelikle, İMZA İLAÇLAMA gibi profesyonel uygulayıcı firmalar tarafından, böcekleri saklandıkları yerlerden çıkarıcı ürünler daha sonra da kalıcı ve uzun etkili ilaçlar ile uygulamaları yapılmalıdır. Kesin çözüm için profesyonel firmaya müracaat etmek, hem zaman kaybını, hemde daha ekonomik olarak sorundan kurtulmanızı sağlar.
Alman Hamam Böceği İlaçlama
Amerikan Hamam Böceği İlaçlama
Şark Hamam Böceği İlaçlama
Khv. Çizgili Hamam Böceği İlaçlama
Ev Faresi İlaçlama
Sıçan İlaçlama
Norveç Sıçanı İlaçlama
Çatı Sıçanı İlaçlama
Karınca İlaçlama
Firavun Karıncalar
Marangoz Karıncalar
Ateş Karıncaları
Arjantin Karıncaları
Hırsız Karınca
Çılgın Karınca
Kokulu Ev Karıncası
Kaldırım Karıncaları
Tespih Böceği İlaçlama ve Top Böceği İlaçlama
Kırkayak İlaçlama
Çıyan İlaçlama
Kulağakaçan İlaçlama
Yer Kınkanatlısı İlaçlama
Akrep İlaçlama
Cırcır Böceği İlaçlama
Örümcek İlaçlama
Karadul Örümceği
Kahverengi İnziva
Gümüşçün İlaçlama
Sinek İlaçlama