Özellikleri
Boy: 1.50 cm
Renk: Cinsine göre çoğunlukla siyah veya kahverengi, kırmızı.
Davranışları
Marangoz karıncalar adlarını, yuva yapmak için tahta aksamları delmelerinden, oymalarından alırlar. Birçok gıda çeşidi ve özellikle diğer böcekler ve yağlı yiyeceklerle beslenirler.
İlkbahar geldiğinde, bazı üretken karıncalar büyük koloniden ayrılırlar. Kanatlı olan ve uçabilen bu karıncalar, genellikle evlerin içerilerinde ana koloniye bağlı uydu koloniler oluştururlar. Bu uçma özellikleri marangoz karıncalarla mücadeleyi çok zorlaştırmaktadır.
Yaşam Alanları
Konutlarda sıkça rastlanan karıncalardır. Ana koloninin yaşamak için düzenli rutubete ihtiyacı olup, genelde dış alanda ağaç kovukları, kopmuş dallar gibi yerlerde bulunur. İç alanlarda, ana koloni su sızıntısı olan veya rutubetli, iyi havalandırılmayan ara bölümler veya çatı aralarında bulunabilir. Uydu koloniler ise gerekli her ortama yerleşip, ana koloni ve koloniler arasında ikmal yaparlar. Akşamları daha aktiftirler.
Mücadele İpuçları
Marangoz karıncalarla mücadelede başarılı olmak beceri, bilgi ve deneyim gerektirir. İç alanda mümkün olduğunca fazla uydu koloni ile dış alanda ana koloninin bulunup uygulamaya tabi tutulması gerekmektedir. Koloninin yer tespiti zor olabileceği gibi, nasıl yemleme yapılacağı ve düzenli uygulama gerekip gerekmediği konularında profesyonel bir firmadan hizmet alınması doğru olacaktır.
Alman Hamam Böceği İlaçlama
Amerikan Hamam Böceği İlaçlama
Şark Hamam Böceği İlaçlama
Khv. Çizgili Hamam Böceği İlaçlama
Ev Faresi İlaçlama
Sıçan İlaçlama
Norveç Sıçanı İlaçlama
Çatı Sıçanı İlaçlama
Karınca İlaçlama
Firavun Karıncalar
Marangoz Karıncalar
Ateş Karıncaları
Arjantin Karıncaları
Hırsız Karınca
Çılgın Karınca
Kokulu Ev Karıncası
Kaldırım Karıncaları
Tespih Böceği İlaçlama ve Top Böceği İlaçlama
Kırkayak İlaçlama
Çıyan İlaçlama
Kulağakaçan İlaçlama
Yer Kınkanatlısı İlaçlama
Akrep İlaçlama
Cırcır Böceği İlaçlama
Örümcek İlaçlama
Karadul Örümceği
Kahverengi İnziva
Gümüşçün İlaçlama
Sinek İlaçlama