Kulağa kaçan böcekleri yapı şekil olarak diğer hayvanlardan farklı olan bir haşeredir. Kulağakaçan küçük yapılı bir hayvan olup vücudu üzerinde küçük yapıda kanatları olan hayvanlardır. Boy ve yapıları yaşadığı alana bağlı olarak değişir. Genel olarak kulağa kaçan böcekleri 20 mm kadar büyürler. Kulağa kaçan böceğinin baş kısmı ince ve gövdesi etli olan bir böcektir. Kulağa kaçan böceğinin bedenin altında toplam 6 ayağı bulunur ve tüm hareketlerini bunlar ile sağlarlar bedeninin üstünde bulunan kanatlarını uçmak için kesinlikle kullanmazlar.
Kulağa kaçan haşeresinin vücudu sonunda da 1 çift kıskacı bulunur. Ve bu kıskaçları pense şeklindedir. Erkek kulağakaçan böceğinin kıskaçları daha güçlü yapıdadır. Kulağa kaçan böcekleri renk olarak yaşadığı yerin renklerine uygun olarak farklı renklerdedir. Kulağa kaçan genel olarak siyah, kahverengi ve parlak sarıdan oluşur.
Kulağa kaçan böceğinin baş kısmında 2 adet anten denen organları var ve bu organlar sayesinde besinin yerini bulurlar ve kendisine gelen tehlikeleri algılayıp kaçarlar.
Dünyanın her yerinde ve her bölgesinde yaşayan kulağakaçan böceklerinin dünya üzerinde 900 kadar türü olduğu düşünülmektedir.
Kulağakaçan böcekleri çok seri halde kaçarlar ve peşinden koşup yakalamak çok zordur. Bu tür haşere ile mücadele etmek için mutlaka ilaçlama şirketlerinden destek ve bilgi alın.
Kulağa kaçan böceği beslenmesi yaşadığı alana bağlı olarak değişir. Bazı kulağa kaçan böcekleri sebze, meyve, bitki ve saksılara zarar verip bunları besin olarak kullandığı gibi bazıları da yakaladıkları ufak yapılı böcekleri yakalayıp yerler. Kulağa kaçan böcekleri
Genel olarak meyve ağaçları üzerinde barınıp meyvelerin suyunu çekip içerler ve meyveleri verimsiz hale getirirler. Bağ ve bahçe ile uğraşan her kesin mutlaka dikkatli olması gerekir.
Kulağa kaçan böceği meyve olarak şeftali ağacı, kaysı ağacı, kiraz ağacı, dut ağacı olmak üzere birçok meyve üzerinde yakalamak mümkündür. Ayrıca kulağakaçanlar bitki ve sebzelerin taze aksanlarını ve yeni sürgülerini kemirip yerler. Bunun için mutlaka profesyonel ilaçlama şirketleri ile çalışın.
Kulağakaçanlar ayrıca ölü hayvan leşlerini de besin olarak kullanırlar. Kulağa kaçan böcekleri haşere gurubundan arı, karınca, örümcek, tırtıl olmak üzere daha birçok haşereyi de besin olarak kullanırlar.
Kulağa kaçan böcekleri geceleri daha aktif olmasına rağmen gündüzleri de rahatlıkla dolaşıp beslenirler.
Kulağakaçan böceği doğal ortamda ağaç üzerlerinde, ağaç kabukları altında, çalı çırpı içlerinde, kaya ve taş diplerinde çokça bulunurlar.
Kulağakaçanlar evlerimize çarşı ve pazardan aldığımız sebze ve meyvelerden gelir. Ayrıca kulağakaçan böcekleri evlerimizin önündeki ağaç ve çayır çimenlerden de gelir. Kulağa kaçan böcekleri ev ortamında evlerin farklı yerlerinde bulunurlar. Genellikle duvar yarıklarında, duvar çatlaklarında, süpürgelikler de kapı altlarında ve evin kenar kuytu bölgelerinde bulunurlar.
Ev ortamında bulunan kulağakaçan geceleri aktif olup insanlar geceleri yattıkları zaman insanın ağız, kulak ve burunlarına girip insanlara zarar verir. Zaten bu haşerelerde ismini buradan alırlar.
Kulağa kaçan haşeresi sadece besinlerimize zarar vermez ayrıca ağız kulak ve burunlarımıza girip sıkıntı verdikleri gibi meyve ve sebzelerin üzerinde gezindikleri için mutlaka bunlar tüketilmeden bol su ile yıkanmalı çünkü gezindiği yerlere bir çok mikrop bulaştırır ve dışkılarını yaparlar. Bunlarda insanlarda birçok hastalığa sebep olurlar. Evlerimizde kulağakaçan bulduğumuzda mutlaka ilaçlama şirketlerinden ilaçlama isteyiniz.
Kulağa kaçan böcekleri yuvalandığı alanlarda 10'larca yumurta bırakırlar ve yumurtalar çok ufak olup beyaz renktedir.
Kulağa kaçan yumurtaları belli bir sıcaklıkta birkaç gün içinde yumurtadan çıkarlar ve beslenirler.
Kulağakaçan böceği ilaçlanması için mutlaka profesyonel ilaçlama firması ile çalışın öncelikle yuvalandığı alanı bulup ilaç uygulaması yapmak daha doğrudur. Kulağa kaçan böceği ilaçlamasında mutlaka ilaçlama firmalarından destek ve bilgi alın.
Alman Hamam Böceği İlaçlama
Amerikan Hamam Böceği İlaçlama
Şark Hamam Böceği İlaçlama
Khv. Çizgili Hamam Böceği İlaçlama
Ev Faresi İlaçlama
Sıçan İlaçlama
Norveç Sıçanı İlaçlama
Çatı Sıçanı İlaçlama
Karınca İlaçlama
Firavun Karıncalar
Marangoz Karıncalar
Ateş Karıncaları
Arjantin Karıncaları
Hırsız Karınca
Çılgın Karınca
Kokulu Ev Karıncası
Kaldırım Karıncaları
Tespih Böceği İlaçlama ve Top Böceği İlaçlama
Kırkayak İlaçlama
Çıyan İlaçlama
Kulağakaçan İlaçlama
Yer Kınkanatlısı İlaçlama
Akrep İlaçlama
Cırcır Böceği İlaçlama
Örümcek İlaçlama
Karadul Örümceği
Kahverengi İnziva
Gümüşçün İlaçlama
Sinek İlaçlama