Akrep , eklem bacaklı hayvanlar gurubunda incelenir ve zehirli bir hayvandır. Akrep bedeninde dört çift ayağı bulunur ve ön tarafında bir çift de kıskacı vardır. Akrep beslenirken avını bu kıskacıyla yakalar, kuyruğundaki iğneyle avını sokarak ve zehrini avına akıtır. Akrep zehri, küçük böceklerde etki gösterip hemen öldürür. İnsanda ise akrep zehri çok sancı verir, kısmı felç olabilir, öldürücü de olabilir. Akrep diğer haşere gibi yumurta ile çoğalır. Dişi akrep, döllenmeden sonra, yumurtasını sırtındaki özel bir kese içinde tutar. Dişi akrep çiftleşmeden sonra bazen erkeğini yer. Dişi akrep yumurtadan çıkan yavrularını on beş gün boyunca sırtında taşır. Akrepler dünyanın her ülkesinde ve her kıtasında bulunurlar. Yurdumuzda bulunan akrep türü, Avrupa akrebi dediğimiz bir akrep türüdür. Bu akrepler genellikle 5cm civarındadır. Tropikal bölgede yaşayan akrepler ise 20cm boylarında ve insanı sokunca hemen öldürür. Akrep (Scorpiones) sıcak ve nemli bölgelerde yaşamayı sever. Akrebin vücutları sert kitin bir tabaka ile örtülüdür ve kıvrık kalkık kuyruğunda zehir iğnesi bulunur.Akrep canlısına her ortamda rastlamak mümkündür. Akrepler genellikle taşların altında, duvar yarıklarında, kurumuş ağaç kabukları altında veya yeraltında kazdıkları yuva içlerinde bulunurlar. Akrep zararlısına her ortamda rastlamak mümkündür.
Akrepler soğuk havalarda ve kış aylarında yuvalarına çekilirler ve kış uykusuna yatarlar. Karlı bölgeler hariç akrep hemen hemen her yerde bulunur.
Akrep yalnız yaşamayı sever. Kesinlikle toplu halde bulunmazlar. Akrep bulunduğu yere ve iklime göre farklı renk ve yapıdadır. Akrepler Sarı, mavi, kırmızımsı kahverengi ve siyah renklerde olanları varsa da diğer renklerde olanları da vardır.
akrebin baş kısmında 2 adet gözleri bulunur ve bunlardan hariç akrebin yan kısmında 6 - 8 kadar ufak göz bulunur. Akrep canlısında kanat organları yoktur ve uçmazlar bunların hareketleri ayakları iledir ve akrepler çok pasif hareket ederler.
Akreplerde diğer böceklerde olduğu gibi anten denen organ yoktur. Akrep algılarını ayakları üstündeki özel algılayıcıları sayesinde yapar.
Akrebin bünyesi çok sağlamdır. Öyle ki akrep çöl gibi sıcak yerde de yaşar -30 derece soğuğa da dayanıklıdır.
Akrepler besin olarak küçük böcek, haşere, ölü hayvan leşlerinden beslenirler. Akrepler bazen fare kuş gibi canlıları dahi av kategorisine katar.
Akrep sokması sonrası mutlaka en kısa zamanda doktora gidilmeli ve tedavi olunmalı. Yoksa akrep sokması insanda ciddi sağlık sorununa neden olur. Akrepler, yağmurlar yağdığı zaman yuvaları su altında kalır. Bu sıralar yuvasından çıkıp evlere ve yüksek yerlere çıkarlar.
Evde akrep ve haşereler ilk önce evlerin bodrumuna ve çatı aralarına yerleşirler. Akrepler buradan evlerin iç kısımlarına doğru girerler. Akrep aynı zamanda evlerin içlerine ve hatta yatak odalarına kadar girer.
Akrep sokması sonrası insanda görülen bazı belirtiler
Yanma, ağrı, iğne izi, karın krampları, el, ayak, yüz ve baş derisinde görülen iğnelenme, ısırılan yerde karıncalanma, aşırı duyarlılık ve üşüme hissetmesi, titreme ve halsizlik, nabız yükselmesi, Yeme ve yutma sorunları, Konuşma zorluğu, İdrar güçlüğü gibi belirtiler görülür.
Alman Hamam Böceği İlaçlama
Amerikan Hamam Böceği İlaçlama
Şark Hamam Böceği İlaçlama
Khv. Çizgili Hamam Böceği İlaçlama
Ev Faresi İlaçlama
Sıçan İlaçlama
Norveç Sıçanı İlaçlama
Çatı Sıçanı İlaçlama
Karınca İlaçlama
Firavun Karıncalar
Marangoz Karıncalar
Ateş Karıncaları
Arjantin Karıncaları
Hırsız Karınca
Çılgın Karınca
Kokulu Ev Karıncası
Kaldırım Karıncaları
Tespih Böceği İlaçlama ve Top Böceği İlaçlama
Kırkayak İlaçlama
Çıyan İlaçlama
Kulağakaçan İlaçlama
Yer Kınkanatlısı İlaçlama
Akrep İlaçlama
Cırcır Böceği İlaçlama
Örümcek İlaçlama
Karadul Örümceği
Kahverengi İnziva
Gümüşçün İlaçlama
Sinek İlaçlama