böcek ilaçlama

VİRÜS ve HASTALIKLARA KARŞI İLAÇLAMA

Kış mevsiminde güneş ışınlarından daha az yararlanmanın yanı sıra, yoğun strese maruz kalmak da bağışıklığımızın düşmesine neden olarak bizi enfeksiyona açık hale getiriyor.

İlaçlama yaptırmak bu hastalıkların önlenmesinde çözüm olarak kullanılabilir.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlama

Her üremelerinde yüzlerce yumurta bırakan ve hızla üreme sağlayan böcekler ile mücadele etmek gerçekten de güçtür. Bu nedenle profesyonel böcek ilaçlama şirketlerinden destek almak gereklidir. Bu konuda günün her saati ilaçlama hizmeti veren böcek ilaçlama şirketleri bulunmaktadır. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konu böcek ilaçlama hizmeti alacağınız ilaçlama şirketinin Sağlık Bakanlığı çalışma ruhsatına sahip, ilaçlama konusunda yıllardır hizmet veren tecrübeli ve profesyonel ilaçlama şirketi olmasına dikkat edilmelidir.

Detaylı Bilgi...

Dezenfeksiyon hizmeti ve yöntemleri

Dezenfeksiyon hastalık yapıcı (patojen) organizmaların yok edilmesi veya etkisiz (inactive) hale getirilmesi işlemidir. Dezenfeksiyon bu yönüyle bakteri, algler, sporlar ve virüsler gibi tüm organizmaların yok edildiği sterilizasyon işleminden ayrılır. Gerçekte Dezenfeksiyon işlemi ile etkisiz hale getirilemeyen hastalık yapıcı organizmalarda bulunmaktadır.

Detaylı Bilgi...

Fumigasyon hizmeti

Fumigasyon, (Fumigation) bir tür zararlılardan korunma metodudur. Zararlı olduğu düşünülen haşere, böcek ve bakteriler, kapalı bir ortamda gaz halde kimyasal maddeler fumigant verilerek boğulur.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlama danışmanlık hizmeti

Biz imza böcek ilaçlama olarak bu sektöre olan güvenin tekrar kazanılmasını hedeflemekteyiz. Sağlık bakanlığından onaylı, insan sağlığına hiçbir zararı olmayan ilaçlar ile haşere sorunlarınıza çözüm getirmekteyiz. Sizlerin görüşleri bizim için çok değerlidir, memnuniyetinizi veya hassasiyetinizi bizimle paylaşırsanız ilaçlama deneyimimize, sizlere daha iyi hizmet verebilmemize bir yorum ekleyerek yardımcı olabilirsiniz.

Detaylı Bilgi...

Böcek ilaçlamada kampanya

TSE ve Sağlık Bakanlığı Onaylı, Profesyonel Böcek İlaçlama Hizmeti;

İmza böcek ilaçlama' dan uygulama esnasında ve sonrasında koku bırakmayan Sağlık Bakanlığı onaylı kaliteli ilaçlarla düdAvrupa Standartlarında hizmet veriyoruz.

Detaylı Bilgi...

Karadul Örümceği

Bütün örümceklerde zehir bezleri bulunmakla birlikte pek azının zehri (örn. karadul, tarantula ) insanlar için tehlikelidir. Örümcek çoğunda sekiz, öbürlerinde daha az sayıda basit göz bulunur. Gözlerin sayısı ve diziliş biçimi türlerin sınıflandırılmasında büyük önem taşır. Önde bulunan ilk uzantı çifti ( keliser ) iki parçadan oluşur. Genellikle aşağı doğru sivrilen, kıskaca benzer bu uzantıların uçta kalan parçaları zehir çengelleri adıyla tanınır ve zehir bezleriyle bağlantılıdır.

Dokunma ya da çene ayakları (pedipalp ) denen ikinci uzantı çifti erkeklerde spermanın biriktirildiği çiftleşme organı olarak görev görür. Olgunlaşmamış erkek örümceklerde ve dişilerde bu uzantı çifti temel olarak besinlerin tutulmasına yarar. Geri kalan dört çift uzantı ise sekiz parçalı yürüme organlarıdır. Bacaklar bir dış etki karşısında gövdeden kolayca ayrılabilir. Kopan bacakların yerine ilk deri değiştirme sırasında daha kısa olan yenileri gelir. Örümcek yırtıcı saldırgan bir hayvandır.

Örümcekler birbirlerine de saldırı yaparlar. Örümceğin avları çok çeşitlidir. Örümceklerin hepsi avlanmak için ağ kurmaz. Bazı örümcekler avlarını koşarak ve sıçrayarak yakalar. Su içerisinde balık, kurbağa ve böcek avlayan örümcek türleri de vardır. Örümcek avını zehir salgısı ile felce uğratır. Örümcek yakaladığı avının içerisine eritici enzimler salgılar, bir süre sonra avının iç organları erir sıvı hale gelir. Örümcek midesini pompa gibi kullanır ve avının içini emer, boşaltır. Güney Afrika'da yaşayan bazı örümcek türleri tavşan ve tavukların bile içini boşaltabilir. Dişi örümcek yapı olarak erkek örümcekten büyüktür.

Çiftleşmeden sonra erkek örümcek kaçamaz ise dişi örümceğe yem olabilir. Dişi örümcek yumurtalarını kokon adı verilen kozada saklar, dallara asar. Dişi örümceklerin bazen yavrularını yediği görülmüştür. Örümceğin yutak borusu dardır, bu yüzden bu şekilde beslenmesini sağlar. Örümceğin ağız yapısı bir ineği bile parçalayamaz. Örümcek pek çok yönü ile böceklerden ayrılır.

*Örümcekte kanat olmaz, diğer böcekler genelde kanatlı yapıdadır.
*Örümcek 8 bacaklı, böceklerin birçoğu 6 ve 4 bacaklıdır.
*Örümcekte anten yoktur, Ağzının önündeki pedipalplerle (duyu bacağı) avının yönünü tayin eder. Pedipalp dış görünüşü bacağa benzer. Bu bacağın üzeri tüylerle kaplıdır. Tat alma, koku takibi gibi görevleri vardır.
*Örümcek solunum işini karnında bulunan kitap akciğerlerinden alır. Bu organ kitap yaprağına benzemesinden ötürü bu isim ile anılır.

Örümceğin çok özel bir ağ vardır, bu ağın özelliğinde olan ve kopyalanabilen hiçbir şey yoktur. Örümcek ağı, dünyada üretilen en sağlam telin 4 katı daha sağlam ve esnek yapılıdır. Örümcek ağı dünyada çelik yelek yapımında kullanılmaktadır.